İl Genel Meclisi'ne sunulan Kültür, Şıralık ve Demetevler mahallerindeki lojmanların satılması talebine hemen 1 gün sonra Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan onay verildi. Talebin ertesi günü komisyon hazırladığı raporda lojmanların bulunduğu arsaların satışını uygun gördüğünü ifade etti. Ancak bu kez muhalefetten tepki sesleri geldi.



MHP Gümüşova Meclis Üyesi Sema Çelebi‘nin, “Bizim itirazımız bu karar dün (5 Haziran) alındı neden bugün (6 Haziran) satış gerçekleşiyor.“ şeklinde tepkisi üzerine İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut ve Meclis Üyesi Cahit Aydın açıklamada bulundu. Akbulut ve Aydın’ın savunması ise geçmiş dönem hükümetlerinin de aynı kararlar aldığı ve amaçlarının köylerdeki hizmetlere kaynak yaratmak şeklinde oldu.

Bizden önceki hükümetlerde de böyleydi



Meclis Başkanı Akbulut, “Bizden önceki hükümetlerde de böyleydi. Devletin lojmanları, kamu binalarını işgal etmesi, atıl duran o taşınmazların devlete bir katkı sağlamayacağı düşüncesiyle artık elden çıkartıp parayı halkın hizmetine yönelik konularda değerlendirme düşüncesi söz konusu. Dolayısıyla Düzce'nin asfaltı olmayan yolları, suyla ilgili olan problemleri buradan gelecek olan paraların vatandaşın hizmetine sunulmasıyla alakalı yapılan bir çalışmadır bu.“ dedi.

Trilyonluk lojmanlarda oturtturmaya ne hakkımız var?



Meclis Üyesi Cahit Aydın ise “Burada bizim bir ilkemiz var "Daima millet". Bu lojmanların bakımlarını biz yapıyoruz. Yıllardan beri bunların bütün masraflarını biz karşılıyoruz. Biz bir köyde 255 lira geliri olan bir insana yardımcı olamazken, devletin parasıyla yapılan trilyonluk lojmanlarda insanları oturtturmaya ne hakkımız var? Maksadımız Adalet ve Kalkınma Partisi olarak köylerdeki yollarımız ve ihtiyaçlarımızı gidermek için atıl duran her türlü lojmanı ve bize faydası olmayan bir takım şeyleri çıkartarak hizmete çevirmek.“ diye konuştu.



Açıklamanın ardında Plan ve Bütçe Komisyon’una aldığı kararlar oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber;S.Kaşkır