Geçen dönem 21 üyenin 21'inin de AK Partili olduğu İl Genel Meclisi'nde yerel seçimlerin ardından AK Parti'yle birlikte MHP,CHP ve SP'de İl Genel Meclisi'ne üye sokmayı başarmıştı. Seçimlerin ardından Meclis üyeleri bugün ilk kez biraraya geldi. Anıt Park'a çelenk bırakan İl Genel Meclis üyeleri daha sonra meclisin Nisan ayı ilk toplantısını gerçekleştirmek için toplandı.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'da katıldı. İl Genel Meclisi'nin açılışını meclisin en yaşlı üyesi olan MHP Akçakoca İGM üyesi Ergin Özensel yaparken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel'de yeni meclis üyelerine meclisin işleyişi ve alınacak kararlarla ilgili bilgi verdi. Özensel de bütün meclis üyelerini tebrik ederken gündem maddelerini meclis üyelerinin onayına sundu.

Yapılan seçimlerde muhalefet üyeleri de olmasına rağmen yine AK Parti'nin üstünlüğü vardı. Seçimler sonucunda Meclis Başkanlığını, geçen dönem Belediye Meclis üyesi olan AK Partili Sinan Aydın 21 oyun tamamını alarak kazandı. Meclis Başkan Vekilliğini de yine 21 oyun tamamını alan ve yine AK Partili olan İbrahim Bilgin kazandı. İkinci Başkan Vekilliği için ise AK Partili Muzaffer Bülbül ile MHP'den Sema Çelebi aday olurken Çelebi'nin 8 oyla adaylığının reddedilmesi AK Parti'nin İl Genel Meclisi'ndeki üstünlüğünü ortaya çıkardı. Bülbül ise 15 oy alarak İkinci Başkan Vekili olmaya hak kazandı. Meclisin katip üyeleri ise yine AK Parti'den Harun Veziroğlu ve Mustafa Tok oldu.

“Üstüme büyük yük bindi.”

Yapılan seçimlerin ardından İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Sinan Aydın, yaptığı ilk açıklamada Meclis üyelerine seslendi. Aydın, “21 oyun tamamını alarak göreve gelmek üzerinde büyük bir yük oluşturdu. Meclis üyelerimizle birlikte eski üyelerin yaptığı başarılı çalışmalara devam edeceğimize inanıyorum. Meclisteki bütün arkadaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Artık parti rozetini çıkarıp meclis için çalışma zamanı gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Köylerin en büyük sorunu yol.”

İl Genel Meclisi'nin tek kadın adayı olan MHP'li Sema Çelebi ise yaptığı açıklamada, “Meclise girebilmek için adaylığım sürecinde seçmenlerle buluştum. Şimdi de İl Genel Meclisi üyesiyim. Gezilerim sırasında bana aktarılan en önemli sorun yol oldu. Köylerin yollar konusunda ciddi sıkıntıları var. Bu sıkıntıları yapacağımız çalışmalarla aşmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.