Trabzon'da düzenlenecek olan 2. dönem 5. istişare toplantısı için 81 ilin İl Genel Meclisi Başkanları bir araya geliyor. Toplantıda Meclis Başkanları, Köy Kanunu'yla ilgili yapılması düşünülen değişiklikleri düşünüp konuyla ilgili görüş alış verişinde bulunacak. Meclis Başkanlarının yapacakları 2. oturumda yerel yönetimleri ilgilendiren konularında ele alınacağı belirtildi.

Toplantının yapılmasındaki en önemli etken ise 1924 yılından bu yana yürürlükte olan Köy Kanunu'nda yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili önerilerin netliğe kavuşması ve önerilere ışık tutacak görüşlerin ortaya çıkacağı gibi konular oldu.

Toplantıya ev sahipliği yapacak Trabzon İl Genel Meclisi, toplantıda köy muhtarı ve ihtiyar heyetlerinin daha etkin sorumluluk almaları yönünde önerileri olacağını kaydetti.

Trabzon İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılacak olan İl Genel Meclisi Başkanları 2. Dönem 5. İstişare Toplantısı'na, Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Emrullah Eren başkanlık edecek. Düzce İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan'ın da toplantıya katılması bekleniyor.