Meclis Başkanı Sinan Aydın Başkanlığında Mayıs ayı birinci birleşimini gerçekleştiren İl Genel Meclisi'nde Düzce için önem taşıyan iki konu görüşüldü. 13 Mayıs'ta ihaleye çıkacak olan MOBESE sistemiyle birlikte gündemi oluşturan diğer bir konu ise bağlantı yolunun Kervan Kavşağı'na yaya geçidi ve D-100 karayolu Sivrikaya Hastanesi mevkiinde kavşak yapılması konusunda görüşmeler de bulunuldu.

İhaleye çıkacak MOBESE sistemi konusunda İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün MOBESE Sistemi kurulması projesi kaleminde bulunan toplam 450 bin TL'nin, İl Özel İdaresi Bilgi İşlem Müdürlüğü Kalemine aktarılma talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Sistemle ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel sistemin ihalesinin 13 Mayıs'ta yapılacağını söyleyerek projenin keşif bedelinin ise 1 milyon 256 bin TL olduğunu belirtti.

Toplantıda yapımına devam edilen Düzce Yenikent arasındaki bağlantı yolunun Kervan Kavşağı'na yapılması düşünülen yaya geçidi konusunda da görüşmelerde bulunuldu. Birleşim de ayrıca D-100 karayolu Sivrikaya Hastanesi mevkisine yaya geçidi yapılması konusunda da görüşler değerlendirdi. Bu konularda da ilerleyen günlerde çalışmaların başlatılması bekleniyor.