Düzce Belediyesi’nin yıllarca sözleşme yenileyerek mevcut müstecire verdiği ve bu uygulamanın Sayıştay raporlarına geçmesi sonucunda 20 yıl aradan sonra ihale düzenlediği İnönü Parkı'nın yeni  işletmecisi dünkü ihaleyle belli oldu. İhale sonucunda uzun yıllardır AK Partili İGM Üyesi Cahit Aydın'ın işlettiği İnönü Parkı'nın yeni müsteciri, 200 bin artı KDV ile en yüksek teklifi veren Can Otomotiv oldu.

Şeffaf belediyecilik anlayışı ile yapılması bekleniyordu 

Düzce Belediyesi Meclis Salonu'nda dün saat 15:00'da başlayan ihalede yaşananlar, tartışmaları da beraberinde getirdi. Kamu İhale Kanunu gereği günler öncesinden duyurusu yapılan kiralama işinin diğer ihalelerde olduğu gibi şeffaf belediyecilik anlayışı ile yapılması bekleniyordu.

Basına kapalı gerçekleşti

Ancak Düzce halkının uğrak noktalarından biri olması nedeniyle kamuoyunun yakından takip ettiği İnönü Parkı ihalesi basına kapalı gerçekleşti. İhaleyi takip etmek için salonda hazır bulunan basın mensuplarının henüz ilk dakikalarda salondan çıkması istendi. İhale başlar başlamaz Düzce Belediyesi aleyhine açtığı davanın ara kararını komisyona sunan mevcut müstecir Cahit Aydın'ın itirazını değerlendirmek için talipliler ile basının salondan çıkmasını isteyen ihale komisyonu, 5 dakika süren görüşme sonrası basının içeri alınmasına izin vermedi.

Basının itirazlarına rağmen...

Basına açık şekilde gerçekleşmesi beklenirken, “Salona girmeyin“ çıkışı ile karşı karşıya kalan basın mensuplarından bazıları bu duruma itiraz etse de sonuç değişmedi. İhale, basına kapalı gerçekleşti.

Komisyon Başkanı Güney yaklaşık yarım saat gecikmeli girdi

Bu gelişmeler yaşanırken İhale Komisyonu Başkanı olan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney'in salonda olmaması dikkat çeken bir başka nokta oldu. Güney, komisyon başkanlığını üstlendiği bu önemli ihaleye, yaklaşık yarım saat gecikmeli girdi.

Haber:C.ÜSTÜNER