İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH)’dan sınır hattımızı terör örgütü unsurlarından temizlemek amacıyla Afrin’e bir başlattığı Zeytin Dalı harekatı kapsamında kurtardığı köylerdeki savaş mağdurlarına yardım elini uzattı. Düzce Belediyesi önünde kurdukları ‘Bağış standı’ ile bölgedeki savaş mağdurlarına yardım toplayan Düzce İHH Düzceli vatandaşlardan destek istedi.

“Stant 2 ay duracak; giyim, çadır, battaniye ulaştırın”
Bölgede TSK tarafından kurtarılan köylere yardım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden İHH Başkanı Osman Altundal şöyle konuştu:
“İHH ekipleri o bölgedeki ihtiyaç sahiplerine değişik zamanlarda gıda yardımı, çadır yardımı, eşya yardımı gibi yardımlarda bulunuyor. Buradan topladığımız yardımları Reyhanlı’daki lojistik merkezimize gönderiyoruz. Bu gönderilen yardımlar, o bölge zaten Afrin’e çok yakın olduğu için direkt ekiplerimiz eliyle kendilerine ulaştırılıyor. Tüm Düzce halkını bu bölgedeki ihtiyaç sahiplerine savaş mağdurlarına özellikle yeni olmak kaydıyla giyim ve çadır battaniye yardımları ulaştırmak için davet ediyoruz yardımlarını bekliyoruz. Bu standımız iki ay daha duracak.”



“Fındık getirirseniz onları da askerimize ulaştıracağız”
Son olarak İHH’nın TSK’nın kurtardığı bölgelere rahatlıkla girip çıkabildiğini kaydeden Altındal, “O bölgede çatışan askerlerimize, biliyorsunuz Düzce fındık bölgesi. Onlara ikram olarak fındık ve benzer şeyler bize ulaştırılırsa bunları da o bölgedeki askerlerimize çerez olarak ulaştıracağız”  ifadelerinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ