Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, yönetim adına yaptığı yazılı açıklamada, son günlerdeki terör eylemlerine öfkesini dile getirdi.

GÜÇ ODAKLARININ DESTEĞİ İLE SAYISI VE ŞİDDETİ ARTTI”

Özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra ülke olarak geçirdiğimiz bu zor dönemde son iki günde Van'da 2 Nisan Polis Karakolu ve Polis Evine, Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü'ne ve Bitlis'te operasyon halinde bulunan güvenlik güçlerine karşı bombalı terör eylemleri gerçekleştirildiğini anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti: “Sivil, asker, polis demeden gerçekleştirilen bu olaylarda yüzlerce vatandaşımız yaralanmış, onlarcası ise şehit olmuştur. Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz. Terör, uzun yıllardır ülkemizin gündemini meşgul eden bir konudur. Son dönemlerde ise arkasındaki güç odaklarının da desteği ile eylemlerinin sayısını ve şiddetini arttırmıştır. Yaşadığımız bu olaylar karşısında kınama ve lanetlemenin ötesinde, terörün ülkemize yaşattığı kayıplara artık dur denmeli, terör faaliyetlerini organize eden, teröristlerin oynadığı oyunların senaryolarını yazan ve bunlara her türlü desteği sağlayan tüm yapılara karşı, kapsamlı, bütüncül ve kararlı bir müdahale geliştirilmelidir. Milletimizin ve devletimizin huzuru için terörün kökü toptan kazınmalı, teröristler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

ORDUNUN AŞAĞIYA DÜŞEN MORALİ TEKRAR DÜZELTİLMELİDİR”

Terör sorununa karşı izlenmesi gereken yolu da anlatan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Bir an önce teröristlere yardım eden Kandil'e Türk bayrağı dikilmeli, Fırat'ın batısına geçen YPG bu bölgeden temizlenmelidir. Aksi taktirde sinekleri öldürmekle bataklığı kurutmak mümkün olmayacaktır. Kerkük, Musul, Halep gibi Türkmen soydaşlarımızın yaşadığı yerlerde soydaşlarımıza destek verilmeli, burada yaşayan soydaşlarımızla beraber YPG-IŞİD-peşmerge güçleriyle savaşılmalı ve bataklık kurutulmalıdır. Yüce Türk milletine bu acıları yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Israrla toprak bütünlüğümüzü tehdit eden bu adi örgütlerin hiç bir eylemine fırsat verilmemeli, ve olayda ihmali bulunan kurumlar ve sorumluları da incelenmelidir. İhmali bulunan herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı hesap vermelidir. Mit Müsteşarı, İç İşleri Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı istifa etmeli ordunun aşağıya düşen morali tekrar düzeltilmelidir. Bilhassa güvenlik ve istihbarat konusunda hükümetin çok daha dikkatli olması ve bu tür olaylar gerçekleşmeden önce müdahale etmesi gerekmektedir.”

C. ÜSTÜNER