Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) “Sürgünlere son verilmesi ve sürgün edilenlerin eski yerlerine iadeleri” talepleriyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe geçti. Bugün Düzce’ye ulaşan sendika üyeleri, Sancaklar Mahallesi Akçakoca Caddesinde bulunan Düzce PTT Başmüdürlüğü önünde sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması sırasında, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, PTT Başmüdürlüğü önü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Sendika Üyeleri adına basın açıklaması yapan Arif Öztaş, Bugün, üyesi olduğumuz Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK’in aynı işkolunda örgütlü bulunan iki sendikası olan BTS ve HABER SEN olarak ülkenin farklı noktalarından yola çıkarak Ankara’ya gidiyoruz. Bizlerin bugün burada bulunmasının ve Ankara’ya yürüyüşünün nedeni; aynı bakanlığın kurumlarında faaliyet yürütmekte olan sendikalarımızın üyeleri, yöneticileri ve temsilcilerinin baskıya uğraması karşısında, bu ayrımcı ve hukuk dışı uygulamaların geri alınması talebimizi hem ilgililere iletmek, hem de bu hukuksuzluklara sessiz kalmadığımızı, kalmayacağımızı vurgulamaktır.  Bugün, kurumlarımızda yapılan tayin ve atamalarda kıstas siyasi iktidara yakınlıkla ölçülmekte, unvan alabilmek ve istediğin yere atanabilmek için liyakat ve kariyer yerine siyaseten yakınlık hakim anlayış haline gelmiştir. Görevde Yükselme Sınavlarında yaşanan hukuka aykırılıklar ile yeni mağduriyetler yaratılmakta, kurum içi eşitsizlikler derinleşmekte, iş barışı her geçen gün daha da bozulmaktadır. Diğer yanda ise siyasi iktidara yakınlığı ortada olan yandaş sendikaların TİS görüşmelerinde kapalı kapılar ardında pazarlıklar yaparak kamu emekçilerini sefalet zamlarına mahkum ettikleri, yine kapalı kapılar ardında liyakate aykırı, yasa ve hukuk tanımayan bir şekilde kurdukları ilişkiler ağı bulunmaktadır. Bizler, BTS ve HABER SEN sendikaları olarak, bir yandan üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için mücadele ederken, diğer yandan da bu hizmetlerin kamusal, ulaşılabilir ve nitelikli olması için mücadele etmekteyiz. Anti demokratik uygulamalar pandemi koşullarında artarken, hak aramak için eylem etkinlik düzenlemesine dahi izin verilmediği bu dönemde yaşanan hukuksuzluklar karşısında sesimizi duyurmak üzere sosyal medyada paylaşımlarda bulunmamız bile tehdit olarak görülmekte, soruşturmalar açılmakta, cezalar verilmekte ve sürgünler yaşamaktayız.”

HABER: Savaş ARI