Düzce Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın soğuk günlerde yaptığı yakacak yardımı ile aileleri ısıtmaya devam ettiğini bildirdi.
Yakacak yardımlarına ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede, her kış Düzce'de yaşayan vatandaşların sağlığını tehdit eden hava kirliliğine karşı kömür kullanımının kısıtlandığı ve doğalgaz kullanımının teşvik edildiği vurgulandı.
2017-2018 kış sezonunda Düzce'de insan sağlığını tehdit edecek seviyelere yükselen hava kirliliği ile mücadele kapsamında merkez ilçede doğalgaz alt yapısının ulaştığı yerlerde kömür kullanımının asgariye düşürüldüğü bildirilen açıklama şöyle devam etti:"Doğalgaz kullanımını teşvik edilmesi yönünde Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı koordinesinde çalışmalar başlatılmış, doğalgaza geçişi kabul eden ailelerin tesisat ve gaz açımı işlemleri tamamlanmıştır. Bu doğrultuda mahallelerde ayni yakacak yardımı yerine nakdi yardım yapılmasına karar verilmiştir.
Düzce merkez ilçe mahallelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere kış döneminde yakacak ihtiyaçlarını gidermek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla nakdi yakacak yardımı yapılmaktadır.
Bugüne kadar 598 aileye toplam 239 bin 300 TL yardım yapılmıştır, kış döneminde yardımlar devam edecektir.2003 yılından itibaren Bakanlar Kurulu'nun "Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Kararı" doğrultusunda; İlimizde de ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca kömür yardımı yapılmaktadır.Düzce merkez ilçeye bağlı köylerde ayni yakacak yardımları devam etmektedir. 2019 kış döneminde bugüne kadar 770 aileye toplam 596,750 ton kömür yardımı dağıtımı gerçekleştirilmiştir."