Dün akşam yapılan Belediye Meclis toplantısında Düzce Belediyesi'nin kademe yükselmesi konusu da görüşüldü. Düzce Belediyesi artık B-3 değil, B-4 statüsüne geçti. Yani 2008 yılında yapılan Adresi Dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre Düzce Belediyesi'ne yeni kadro ibdası verildi. Buna göre de Düzce Belediyesi'nde mevcut müdürlüklere iki müdürlük daha ilave edilecek.

Resmi Gazete'de de yayınlanan karara göre Belediye'de değişiklikler de olacak. Düzce Belediyesi'ne kararla belirtilen müdürlükler arasında seçme imkanı sunulan iki Müdürlük daha eklenecek. Bu Müdürlüklerin neler olacağı ise görüşmelerle birlikte kararlaştıracak. Yeni statüyle birlikte iş imkanı da sağlanacak. Açılacak olan iki müdürlük bünyesinde 51 memur ile 26 işçi kadrosu açılacak. Bu kadrolar kapsamında alınacak personel de belirlenecek şartlara göre seçilecek. Belediye Meclisi'nde görüşülen konu görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Bayram'dan Kent Ormanı açıklaması

Haftasonu yaptığımız Kent Ormanı'nın içler acısı halini anlatan haberin de ele alındığı Belediye Meclisi'nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Bayram, “Haberlerde izledik. Kent Ormanı'nı Vali Beyle birlikte yaklaşık bir ay önce incelemiştik. Ama o zaman haberlerde gördüğümüz kadar kötü bir durumda değildi. Bu arada haberin ardından konunun muhatabının Düzce Belediyesi olduğunu düşünenler olabilir. Kent Ormanı Orman İşletme Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olup ihaleyle özel bir firmaya verilmiştir. Orasıyla Belediye'nin bir alakası yok. Nedense çöp denilince, talan denilince vatandaşın aklına Düzce Belediyesi geliyor.” ifadelerini kullandı.