İl Genel Meclisi, köylere projeli konut yapmak isteyenlerden alınacak miktarı belirledi. Buna göre, 100 m2 ye kadar olan projelerden 50 TL, daha yukarı olanlardan ise 100 TL alınmasına karar verildi.

İl Genel Meclisinin, 2009 yılı ağustos ayı olağan toplantısı 5. birleşiminde plan ve bütçe komisyonuna havale edilen, Düzce dahilindeki idare yetki sahası içindeki köylerde yapılacak konutlar için hazırlatılan tip projelerin taleplilere verilirken istenecek para miktarı konusu görüşülmüş ve bazı tespitler yapılmıştı. Komisyon köylerde yapılacak olan konutların, yasal mevzuatlara uygun olarak yapılmasının çok önemli olduğu görüşüne varırken, elektrik, yol, su gibi temel ihtiyaçları giderilmeye başlanan köylerde yapılaşmanın bir plan dahilinde kaçınılmaz olduğunu tespit etti. Bu nedenle konut inşaatlarınında çağdaş yaşama uygun, sağlıklı ve güvenli olması için bir proje dahilinde olması gerektiğin karar verildi.Vatandaşların projeli konut inşaatlarını teşvik etmek amacıyla, idare tarafından hazırlattırılan tip projelerin, halkın hizmetine sunulmasına karar verildi.Söz konusu tip projelerin 100 m2 ye kadar olanlarından 50 TL, 100 m2 den yukarı olanlarından 100 TL alınması uygun görülerek, İl Genel Meclisinde karara bağlandı.

İl Genel meclisi'nin Ağustos ayı toplantılarında gündeme gelen ve Çevre ve Sağlık Komisyonu'na havale edilen, “ Köylere rast gele atılan çöpler “konusu incelenerek meclise sunuldu.

Düzce genelindeki köylere rast gele atılan çöplerin, halk sağlığını tehdit etmesinden dolayı konunun, Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından incelenerek meclisin bilgilendirilmesine karar verildi.Komisyon incelemeleri kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gidilerek, köylerde toplanan çöplerle ilgili ödenek sıkıntısı olduğu, asıl sorunun toplanan çöplerin imhasıyla ilgili olduğu bildirildi. Çöplerin toplanması ile ilgili araç sağlanması ve ödenek aktarılması , ayrıca çöp imha veya dökme alanlarının en kısa zamanda tespit edilmesine karar verildi. Rapor komisyon olarak meclise sunuldu.

İl Genel Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantıları1. Birleşiminde, başkanlığa verilen İl Özel İdaresine ait araçlar için takip ve yönetim sistemi kurulması talebide görüşüldü.
İl Özel İdaresi'nin, hizmetlerinin yapılmasında zamandan, akaryakıttan, kazlardan, sürücülerin fazla mesai ve ek giderlerinden tasarruf etmek amacıyla takip ve yönetim sisteminin kurulması istendi. Ayrıca araçların, gereğinden fazla uzun molalar, aşırı rölanti süresi ihlalleri, çalışma bölgesi ihlalleri ile, zamanında işe başlama ve bitirmeyi tespit etmek amacıyla bu sistem istenirken, kar ile mücadelede araçlara anında müdahale ve sürücülerin can güvnliğini sağlamak ile afetlerde tüm araçların koordinasyonunu sağlamak için, İl Özel İdaresine ait tüm araçları kapsayan araç takip ve yönetim sisteminin kurulması talebi İl Genel meclis Başkanlığına iletildi. Talebin, plan bütçe komisyonuna havale edilmesine karar verildi.