Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı ve perşembe günü özellikle yüksek kesimlerde etkili olan dün öğle saatlerinden itibaren il genelinde etkisini arttırdı. Akşam saatlerinde tipi şeklindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Düzce şehir merkezinde kar örtüsü kalınlığı 20 santimetreyi geçti. Yüksek kesimlerde ise yer yer 50 santimetrenin üzerine çıktı.

102 köy yolu ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışının ardından Düzce’deki 278 köy yolundan 102’si geçit vermedi. Genel Sekreter Mehmet Hayri Şen’in idaresinde hazırlıklarını günler öncesinden yapan İl Özel İdaresi ekipleri, mesai mefhumu gözetmeksizin gece boyu devam eden çalışmalarla 33 köye yeniden ulaşımı sağladı.

Ekipler özveriyle çalışıyor

Hala ulaşım sağlanamayan köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Köy yollarını kardan temizleyerek yeniden trafik akışını sağlamaya yönelik çalışmalarını aralıksız Özel İdare’nin karla mücadele çalışmalarında 72 araç ve 172 personel görev alıyor.

Şehir merkezi yollarda da mücadele var

Şehir merkezinde de Düzce Belediyesi ekipleri de belediyenin görev alanındaki yerlerde ana arterlerdeki yol ve kaldırımları açma çalışmalarını sürdürüyor. D-100 ve D-655 karayolları ile Anadolu Otoyolu’nda da Karayolları ekiplerinin de çalışmaları devam ediyor.

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Öte yandan Düzceliler bugün güneşli ancak buz gibi bir sabaha uyandı. Gün boyunca en yüksek hava sıcaklığının 0 derece olması beklenirken gece saatlerindeyse termometreler -7’yi gösterecek. Kar yağışının ise çarşamba gününe kadar aralıklar etkili olması bekleniyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN