Y25 ilde sağlık hizmeti veren Türkiye’nin sayılı müstakil laboratuvarından olan Özel Medlife Laboratuvarı, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği, Koronavirüs salgını ile mücadelede günde 700 kişiye ücretsiz PCR testi hizmeti verdi. Medlife firmasında bugüne kadar, hiçbir ücret talep edilmeden 5 bin kişiye PCR testi yapıldı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki PCR testi büyük ölçüde gideren Medlife Laboratuvar firmasına, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi.

Konu ile ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Medlife Laboratuvar Şirket Müdürü Levent Demirbaş “Düzce’de 2015 yılında kurulduk. Her geçen gün kendisine bir şeyler katan kurumuz. Başladığımız günle bugün arasında farklılıklarımız arasında çok fark var. Amacımız hizmet etmek. Düzce’ye de faydalı olduğumuza inanıyoruz. Çok ciddi hizmetlerimiz, desteklerimiz oldu. Özellikle Tıp Merkezlerimiz olsun, fabrikalarımızın bu meslek hastalıkları yönündeki sağlık taramaları olsun, bölgemizde çalışmalarımızı yürüten bir kurumuz. Ayaktan özel hastalarımıza da destek veriyoruz. Check Up, ultrason, mamografi, röntgen grafileri gibi hizmetler sunuyoruz. Her geçen gün kendimizi yenileyerek Düzce’ye layık bir firma olmaya çalışacağız” diye konuştu.  

“Bizde bu mücadelede taşın altına elimizi koymak istedik”

Düzce’de Covid-19 salgınına karşı büyük bir mücadele verildiğini, şirket olarak kendilerinin de bu mücadelede yer almak istediklerini kaydeden Demirbaş, “Düzce’de Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, PCR testi için yetki alan tek özel firma biz vardık. Bizimle birlikte bir Üniversite Hastanesinde bir cihaz vardı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanesinin testlere yetişemediğini duyunca, Halk Sağlığı Düzce İl Müdürlüğü ile görüşüp, bizde Düzce için elimizi taşın altına koymak istediğimizi kendilerine ifade ettik. Bu süreçte bir haftalık bir süreç oldu. Bu süreçte de 5 bin gibi bir test çalıştık. Yani Düzce Atatürk Devlet Hastanesine ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşların testlerini her hangi bir ücret almadan biz yaptık” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI