Denizler ve ve iç sularda Ticari ve Sportif Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 2008-2009 Av Dönemine eit bilgilere göre Düzce İl hudutları dahilinde mevcut akarsularda ve göllerde 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında her türlü malzeme ile avlanma yasağının başladığı açıklandı.

Konula ilgili açıklama yapan İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, 15 Mart ve 15 Haziran Tarihleri arasındaki 3 aylık sürenin, Düzce iç sularında balık türlerinin yumurtlama dönemi olduğunu belirterek, ''İlimizdeki Akarsu ve derelerin su sıcaklıklarına göre, 15 Mart ve 15 Haziran tarihlerinin arasındaki dönem, doğal popülasyonda mevcut olan balık türlerinin yumurtlama zamanıdır. Bu nedenle bu dönemde tuzakların kurulması ve her türlü ağın avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

Yasağa uymayanlara para cezası

Açıklamasında, '1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun 33. Maddesi'ni hatırlatan Ünal, ''bu yasaya göre, avlanma yasakları Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma TEşkilatları, Zabıta, Kamuda görevli bekçiler, Kolluk Kuvvetleri'nin bulunmadığı yerlerde ise Köy Muhtarları ve İhtiyar Heyetleri tarafından takip edilmektedir. Sorumluluk alanlarına göre görev ve yetkileri vardır. Bu yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak ve 210-708 TL arasında para cezası uygulanacaktır'' diye konuştu.

Düzce iç sularında 16 çeşit balık türü var.

İç sularda avlanma yasaklarının amacının, balık türlerinin çoğalmasını temin ederek, doğal dengeyi korumak ve sürdürülebilir avcılığı sağlamak olduğunu söyleyen Düzce İl Tarım Müdürü Ünal, ''Su Ürünleri Mühendislerimizin araştırmasına göre, Düzce'de, mevcut akarsu ve dereler ile göller balık türleri açısından son derece zengindir. Düzce'de 16 çeşit Balık türü, iç sularımızda mevcuttur'' ifadelerini kullandı.

Ünal, 174 Alo Gıda Hattı'na bu zamana kadar Düzce'den 17 ihbar olduğunu, bu ihbarlardan 11'inin asılsız çıkıtğını ve toplam 7 işyerine cezai işlem uygulandığını da sözlerine ekledi.