Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk, Akçakoca Devlet Hastanesi'nin iyi yönetilmediği yönünde yerel basında çıkan haberler ve son olarak hastane koridorlarında dolaşan köpekle ilgili kamuyoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Son genel seçimlerde her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının anayasal hakkı olan seçilme hakkımı kullanarak AK Parti’den Düzce Milletvekili adayı oldum. Seçimlerin sonuçlanmasının ardından daha önce görev yaptığım Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü görevine yine Anayasal hakkım olan göreve geri dönme kuralını işleterek geri döndüm. Bu dönemden sonra hem bireysel olarak hem de kurumdaki diğer çalışma arkadaşlarımızla birlikte Akçakoca için mesai mefhumu gözetmeksizin gayret ve samimiyetle çalışmaya devam ediyoruz. Gerek Sağlık Bakanlığı yönetmelikleri, gerekse İlçe Sağlık Müdürlüğü görev ve sorumlulukları talimatnamesinde yer alan tüm vazifelerimizi imkanlar dahilinde en üst düzeyde ifa etmeye gayret ediyoruz. İlgili yerel basın mensubu arkadaşımızın eleştirilerilerine cevap verme zorunluluğumuz olmasa bile bazı bilgilendirmeleri yapma zorunluluğu doğmuştur.
1- Doktor atamalarını İlçe Sağlık Müdürü değil, Sağlık Bakanlığı Merkezi Teşkilatı yapar.
2- Devlet Hastanesi’nin denetimi veya koordinasyonu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde, İlçe Kaymakamı’nda değil il merkez yönetimlerindedir. Görevli arkadaşlarımızın bir anlık dalgınlığından yararlanan bir hayvanın koridora girmesi ne bir güvenlik ihlaline, ne de hastanenin genel hijyen kurallarına zarar vermektedir. Bahsedildiği gibi sağlığı tehdit edebilecek bir durum söz konusu değildir.
3- Benim şahsım üzerinden ilçenin en önemli sağlık alanına saldırmak, bu hizmetin düzelmesine değil, daha fazla zarar görmesine neden olacaktır.
Görevimizi hem kamusal fayda hem de Allah rızası için ifa eden kamu personelleri olarak, görev alanımızdaki vatandaşlarımızın bilgi taleplerini karşılıksız bırakmayız. Tüm merkezi ve taşra birliklerimizin ortak amacı halk sağlığı ve huzurunu korumaktır. Bu ve benzeri haberler bizi yolumuzdan döndürmeyeceği gibi, hem İl Sağlık Müdürlüğümüz hem de bakanlığımızla hali hazırda olan kuvvetli koordinasyonumuzu daha da fazla güçlendirmeye gayret edeceğiz.
İlçemizdeki sağlık kurumlarının fiziki eksiklikleri ve personel sorunları il sağlık müdürlüğümüz tarafından hassasiyetle takip edilmekle birlikte, bakanlığımızın tüm imkanları il genelinde en üst düzeyde kullanılmaya gayret edilmektedir. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak, İl Sağlık Müdürlüğü’müzün çalışmalarına azami düzeyde katkı sağlamaya, bölge insanımızın sağlık hizmetlerine en iyi şekilde ulaşabilmesi adına gece gündüz gayretle çalışıyoruz.”