Son zamanlarda özellikle ilçe Kaymakamları'nın tayinleri çıktığı bilinirken bazı ilçelerde de Kaymakam sorunu baş göstermeye başladı. İlçelerin bazılarına Vali Yardımcıları vekaleten bakarken bazı ilçelerde de çevre ilçe Kaymakamları vekaleten görev yapıyor. İlçelerden sadece Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Çilimli Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ve Yığılca Kaymakamı Mahmuthan Arslan görevlerinin başında bulunuyor.

Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut izinli, Cumayeri Kaymakamı Uhud Emre Koyuncu ise seminerde olduğu için bu bölgelere Vali Yardımcısı Ali Cergibozan bakıyor. Gölyaka Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu da seminerde olduğu için bu ilçeye de geçici olarak Çilimli Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol bakıyor. Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa Yavuz ise geçtiğmiz günlerde Mülkiye Müfettişliğine atanmıştı. Bu ilçeye de Kaymakam atanana kadar Vali Yardımcısı Ramazan Şahin bakıyor.

İlçelerin bir çoğunda Kaymakam yerine Vali Yardımcısı ya da Vekillerin bulunduğu gözlenirken Kaymakamları bulunmayan ilçelere ne zaman atama yapılacağı ise bilinmiyor.