2006 yılından bu yana yapılamayan 14 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu’nda, sona doğru geliniyor. Şehir içi araç trafiğini oldukça rahatlatması beklenen yeni çevre yolunda asfaltlama ve ışıklandırma çalışması yapılıyor.
Ancak  Üçköprü’den başlayıp  Kalıcı Konutlara, sonrasında da D-655 karayoluna ulaşacak olan çevre yolda ilginç bir yol hikayesi söz konusu. Yolun büyük bir kısmında çalışmalar tamamlanmasına rağmen, Çamköy kavşağına geldiğinizde karşınıza istimlak engeli çıkıyor. Çamköy’deki kavşakta çalışmalar biranda bitiyor ve karşınızda evleri buluyorsunuz. Çamköy kavşağının bulunduğu bölgede evleri bulunan vatandaşlar Karayolları ile mahkemelik oldukları için evlerini bırakmak istemiyor.

Vali Vasip Şahin 2011 yılı değerlendirme toplantısında toplam uzunluğu 14 km olan Düzce kuzey çevre yolunun 10 kilometrelik kısmının tamamlandığını, kalan 4 km.lik kısmının da 2012 yılı sonrasında tamamlanacağı bildirilmişti. Şimdi istimlak engeline takılan Çamköy kavşağının kalan 2 buçuk aylık sürede tamamlanıp tamamlanamayacağı merak ediliyor.

Haber; S. KAŞKIR