Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığı Aylık Olağan Divan Toplantısı parti binasında İl Başkanı Birkan Mertol’un başkanlığında gerçekleştirildi.
İl ve merkez ilçe yönetimi ile partililerin hazır bulunduğu il divan toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan SP İl Başkanı Mertol, sözlerine Mısır’da yaşanan saldırıyı kınayarak başladı.

Mertol, “Öncelikle Mısır’da yapılan meşru saldırı neticesinde 300’e yakın Müslüman kardeşimiz katledildi. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Maalesef ki insanlıkta bitmiş, Müslümanlıkta bitmiş. Bunu yapan hainlerin maalesef ki İslam’la Müslümanlıkla alakası yok. Bunlar olsa olsa ancak Amerika veya siyonistlerin uşakları olabilir. Bu manada İslam aleminin uyanmaya, bir olamaya, beraber olmaya ihtiyacı vardır. Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu, geçen hafta İran’da Dünya Müslümanlar Toplantısı’nda aynı mesajları verdi. Müslümanlar Müslümanlar’ın rakibi olamaz. Müslüman Müslüman’ın düşmanı olamaz. Müslümanlar ancak bir olur, beraber olur. Ancak böyle güçlenebilir, emperyalistlere karşı ve siyonistlere karşı.” dedi.

“Türkiye neden bu konuyla yakından ilgileniyor?”
Amerika’da tutuklu bulunan ve yargılaması devam eden İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın davası konusuna da değinen Mertol, Türkiye’nin neden bu konuyla yakından ilgilendiğini sorguladı. Mertol, “Saadet Partisi olarak şunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu mesele Türkiye Cumhuriyet Devleti’ni neden bu kadar ilgilendiriyor. Zarrab bizim nezdimizde Amerika’yla işbirliği yapan bir vatandaştır. Neden koşa koşa Amerika’ya gitti? Uçaktan iner inmez tutuklandı ve cezaevine atıldı. Ama ne oldu bizim devletimiz Kuzey Irak’ta Türk askerine Amerikan conileri tarafından çuval geçirildiğinde Amerika’ya NATO vermezken Zarrab’la ilgili nota verdi. Bunu da anlamakta zorluk çekiyoruz. Biz biliyoruz ki nota Türkiye Cumhuriyeti devletine hiçbir dönem faydası olmamıştır, zararından başka.” şeklinde konuştu.

“Amerika ancak güçten anlar”
Amerika ve NATO ile ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Mertol, “Amerika ancak güçten anlar, şiddetten anlar, ciddi manada duruştan anlar.” diye konuştu.

Haber: H. GÜRSOY