Sağlık Bakanlığı, 1-7 Mayıs arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Verilerin açıklanmaya başladığı şubat ayından nisan sonuna kadar vakaların katlanarak arttığı Düzce’de, geçen hafta başlayan düşüş eğilimi bu hafta da devam etti.

Düzce’de 16-23 Nisan haftasında 567’ye kadar çıkan haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısı geçtiğimiz hafta 400’e, bu hafta ise 222’ye geriledi. Buna göre 1-7 Nisan haftasında Düzce’de 869 kişiye COVİD-19 tanısı konuldu. Günlük ortalama vaka sayısı ise 124 oldu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yalnızca iki hafta önce 81 il arasında vaka sayısının en çok arttığı il olan Düzce’yle ilgili bu sefer iyi haberi geldi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son hafta verilerine göre en çok düşüş yaşanan 3. il olduğunu duyurdu.

Düzce’de günlük vaka sayısı halen 100’lü sayılarla ifade edilirken düşüş eğilimin sürmesi olumlu bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Düzce’de bundan sonraki ilk hedef ise olumlu azalış tablosunun sürdürülerek halen yüksek seviyelerde seyreden günlük vaka sayılarının şubat başında olduğu gibi 20’li sayılara indirmek…

HABER: Mehmet GÜNESEN