Düzce Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kesin, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ve Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

“Hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz."
Akademik Yılı Açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  Düzce Üniversitesi olarak uzak hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz. Bu yıl URAP Üniversiteler Genel Sıralaması’nda geçen yıla göre 3 basamak yukarı çıkarak 40. Sırada , ihtisas üniversiteleri olarak seçilen üniversiteler arasında da 1. Sırada yer alıyoruz. Yaptığımız projeler ile şehrimizin ve bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasında gerçekten büyük bir rol oynamaya başladık. Ülkemizin en büyük geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezini hizmete açtık. Bölgemizin önemli gelir kaynağı olan, ülkemizde en büyük ikinci üreticisi olduğumuz fındığın ekonomik değerini arttıracak çalışmalara ağırlık verdik.
 


“Düzce Üniversitesi ile gurur duyuyoruz.”
Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı şunları söyledi: Düzce Üniversitesi yerel bütün projelerin içerisinde. Yerel yönetim çalışmalarının tamamen içerisinde. Organize sanayi bölgesi ve dışarıda ki sanayi bölgelerinde ortak projeleri geliştirmek suretiyle çalışan hocalarımız Düzce ilimize gerçekten değer katıyorlar. Ziraat Fakültesi Amerikan beyaz kelebeği ile yaptığı çalışmalar  Arıcılık ile Yığılca ilçemizde yapılan çalışmalar bizim için gurur vericidir. Sosyal projelere baktığımızda tüm dünyayı etkileyen bağımlılık ile ilgili   Düzce Üniversitesi’nin başlatmış olduğu “Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi” (DÜBAM) kurmak suretiyle biz ve sivil toplum kuruluşları ile yakından çalışmalar yapıyor. Bunlar bizim için gurur verici çalışmalardır.


 

Son olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen “Açılış Dersi” kapsamında öğrencilere “Teknoloji, Girişimcilik ve Gençlik” konusu ile ilgili konferans verdi.