Kamuoyunda gündemden düşmeyen Ankara-İstanbul arasını 1,5 saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Düzce'den geçmesi için Düzce’li siyasetçiler Ankara’da girişimleri sürüyorken, Sivil toplum kuruluşları ve Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisinin üyeleri de bu çalışmalara destek vermek adına, alış veriş merkezinde imza kampanyası başlattı.

Düzce’den Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçmesini isteyenler imza kampanyasına katıldı. İmza kampanyasına katılan Gökhan Atabaş Öncü Haber Mikrofonuna şu değerlendirmede bulundu: “Hızlı trene kadar Düzce de çok eksiklikler var. Yine de imzamı Yüksek Hızlı Trenin gelmesinden yana kullandım. Geçeceğini zannetmiyorum, insanlar otobüs yolculuğunda yollarda çok sıkıntı yaşıyorlar, gelirse çok iyi olur, Düzce’nin ekonomisini canlandıracağına inanıyorum.”
Düzce Kent Konseyi ve Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi Üyesi Pakize Sadık şunları söyledi: “Hep birlikte Düzce olarak, hızlı trenin Düzce den geçmesi için bir imza kampanyası başlattık. Düzce’mize Hızlı tren gelmesini isteyenlere Düzce’ye hizmet gelmesini isteyenleri imza kampanyasına katılmaya davet ediyoruz, imza kampanyası hafta sonuna kadar serecek”