Çocukların artık derslerinin yanı sıra sağlıklarıyla ilgili de karnesi olacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Programı için 15 Nisan'da başlayan veri girişi 15 Mayıs'a kadar devam ediyor. Veriler uluslararası standartlarla karşılaştırılacak ve aileye aşırı zayıf, kilolu veya diyetisyene götürülmeli gibi tavsiyelerde bulunulacak.

Öncü Haber uygulama hakkında sokağın nabzını tuttu. Mikrofon uzattığımız anne babalar uygulamayı şaşkınlıkla karşılasa da içeriği hakkında bilgi edindikten sonra faydalı bulduklarını söyledi.

Obeziteyi önleyebiliriz
Uygulamanın yılda iki kez e-okul aracılığıyla çocuklarının boy, kilo, şınav ve mekik alanlarında takiplerinin yapılacağı ve velilerin bilgilendirileceğini öğrenen Dilek Aydın obezitenin önlenebileceğini dile getirdi:

“Çocuklarımız abur cubur yiyor. O konuda da rahatsızız zaten. Güzel bir şey bu. Her konuda da faydalı olur. Bizi öğretmenler bilgilendirdikten sonra boy-kilo takiplerini de yaparız. Çocuklarımıza dikkat ederiz.”

Gelişimleri daha dengeli olur
İki yıl sonra okula başlayacak olan kızı için bu uygulamanın çok iyi olacağını ifade eden Çiğdem Yüksel uygulamanın neler sağlayabileceğini şu sözlerle özetledi:

“Spora yönelik olur bence iyi olur. Daha düzenli ve iyi olur. Her çocuğun boyu ve kilosu farklı ama daha düzenli olur. Her çocuğun sağlığı, boyu, kilosu ve gelişimleri daha dengeli olur.”Dedi.

Henüz iki buçuk yaşında olan oğlu ile birlikte alışveriş yapan başka bir vatandaşsa,“Bu çok güzel bir uygulama çok iyi olacak diye düşünüyorum.”ifadesinde bulundu.