Toplam 31 üyenin 11'ini Milliyetçi Hareket Partisi, 20'sini de AK Parti'nin oluşturduğu Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında 11 kişilik muhalefet partisi üyelerinin ilk muhalefeti de gerçekleşti. Toplantı başlamadan önce MHP üyeleri Kemal Günaydın, Tolga Taşkın, Yalçın Balaban, Ayhan Cicu, Hakan Çetin, Fatma Can, Hilal Kaşkır, Erkan Arslan, Hülya Ersoy, Janberk Özcan ve Nizamettin Topaloğlu biraraya gelerek hazırladıkları soru önergesini meclis gündemine almak için Başkan İsmail Bayram'a sundu.

MHP üyelerinin hazırladığı soru önergesinde özellikle bu zamana kadar bitirilmemesiyle dikkat çeken Bağlantı Yolu bulunuyordu. Önerge de “Yan bağlantılarında sorunların yaşandığı Bağlantı Yolu'nun durumu nedir.? Kavşaklar neden bu kadar düzensiz yapılmıştır.? Yolun alt yapı çalışmalarında eksiklikler olduğu doğru mudur.?” gibi sorular bulunuyordu.

Önergeyi değerlendiren Meclis Başkanı İsmail Bayram ise MHP'li meclis üyelerine kendisine sunulan bu önergeyi meclisin ilk oturumunda görüşmenin doğru olmayacağını ve bir dahaki meclis toplantısında bu önergenin değerlendirilmesinin daha doğru olacağını söyleyerek toplantı maddelerine geçti.