Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta yeni tip koronavirüsle mücadele olmakla beraber pek çok konunun masaya yatırıldığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"GIDA ENFLASYONU EN BÜYÜK TEHDİTLERDEN BİRİ"

Erdoğan son dönemde tüketicinin belini büken gıda enflasyonu konusu ile ilgili, “Yüksek enflasyonun hem üretici hem de tüketici cephesinde oluşturduğu tahribatın farkındayız. Gıda enflasyonu en büyük tehditlerden biridir. Tarla veya fabrikayla market arasındaki fiyat farklarının ekonomik gerekçelerle izah edilemeyecek seviyelere çıkması bizi de rahatsız ediyor” dedi.

DÜZELME İÇİN YILIN TEMMUZ VE SONRASINI İŞARET ETTİ

Gıda fiyatlarındaki düşüş için yılın ikinci yarısını işaret eden Erdoğan, “Yılın ikinci yarısında dünyadaki gelişmeler ve ülkemizde aldığımız tedbirlerle gıda fiyatlarındaki oynaklığın azalacağını düşünüyoruz

Üç beş açgözlü tüccarın milletimize ekmeğini ve aşını zehir etmesine izin veremeyiz. Erken uyarı sistemi kurarak hızlı ve etkin karar alma mekanizması oluşturacağız. Rekabet Kurulunu etkin şekilde harekete geçireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyon hedefine birlikte ulaşalım ama yüksek faizle asla bu mümkün değil. Düşük faizle bu işi başarabiliriz." diye konuştu.

"KÖY OKULLARINDA 15 ŞUBAT'TA EĞİTİM BAŞLIYOR"

Erdoğan, köy okullarının 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlayacağını belirterek, "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek." dedi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 "Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz."

(ÖNCÜ HABER MERKEZİ / AA)