Özellikle ruhsatı bulunmayan binalar için büyük önem taşıyan imar barışıyla ilgili Düzce Valiliği Konferans Salonu’nda merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarına konferans verildi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kaymakamlar ile Cevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal’ın yanı sıra muhtarların a katıldığı konferansında muhtarlara imar barışıyla ilgili slayt eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

“Vatandaşımız ile devletimizi barıştırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.”
Toplantıda imar barışıyla ilgili muhtarlara bilgiler veren Kartal, bu konunun önemine değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde imara aykırı yapılar uzun süredir gündemi meşgul eden sorunların başında geliyordu. İmar barışı, ruhsatlı olan yapılar, ruhsatsız olup ruhsata aykırı yapılar, imara uygun olup iskan alamamış yapılar, iskan almış fakat daha sonra değişiklikler yapılmış yapıları kapsamaktadır. Yıllarca kangren olmuş bu soruna el atmak bakanlığımız için bir mecburiyet halini almıştır. Bir yıl gibi uzun bir çalışmanın ardından bakanlığımızca yürütülen çalışmaların ardından hayata geçirilen imar barışı sayesinde vatandaşımız ile devletimizi barıştırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. İmar barışı dünün biriken sorunlarına çözüm getirirken kentsel dönüşümle geleceğinin çözümlerini şekillendirecektir.”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal’ın konuşmasının ardından konferansaa katılan muhtarlar, Kartal’ı merak ettikleri imar barışıyla ilgili soru yağmuruna tuttu. Kartal da sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi.

“Yalan beyanda bulunulmamalı çünkü hapis cezası var, para cezası var”
Muhtarlar tarafından sorulan soruların ardından açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, muhtarların konuyla ilgili genel olarak bilgi sahibi olduklarını belirttiği konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Muhtarlarımız genel olarak bilgi sahibi oldular. Burada herkes kendisine göre mahallesindeki evi, köyündeki yapı sorunuyla ilgili burada muhtarlarımız 10-15 soru üretebilir. Burada genel olarak bilgi sahibi oldunuz. Bundan sonra her ilçemizde muhtarlarımızı toplayacağız fakat daha bilgilenmiş bir şekilde oraya gelmemiz lazım. Bugün buradaki amacımız genel bir farkındalık oluşturmaktır. Muhtarlarımız olarak böyle bir kanun çıktı vatandaşları bilgilendirin. Ön bilgilendirmeyi köylerimizde yapıyorsunuz. Broşürlerin muhtarlarımıza dağıtımını da yapacağız. Bayram sonu itibarıyla ilçelerimizde de bilgilendirme yapacağız. İmar barışı ülkemiz için, halkımız için, vatandaşımız için hayırlı olur inşallah. Bir imkan verildi ve bu imkan idarecilerimiz tarafından mutlaka değerlendirilecektir. Yalan beyanda bulunulmamalı çünkü hapis cezası var, para cezası var.” 

Haber: M.AYDIN