Düzceliler 'Onbir Ayın Sultanı' Ramazan'ın ilk teravih namazı için camilere akın etti.  Camileri dolduran vatandaşlar, okunan dualarla birlikte toplu olarak namaza durmanın coşkusunu teravih namazı ile bir kez daha yaşadı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş, ilk teravih namazı için dakikalar öncesinden camilere akın ederken, yoğun ilgi nedeniyle ibadethanelere sığmayanlar, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldı.

Ramazan ayının ilk teravihi öncesi Cedidiye Camiinde vatandaşlara verdiği vaazda konuşan İl Müftüsü Emen; Türkiye’de imsak vaktinin 50 dakika erken başladığı gerekçesiyle bazı kesimlerin karşı çıkması ile her yıl tartışma konusu olan imsak vakti ile alakalı konuştu. Düzce İl Müftüsü Selami Emen; ‘Gönül rahatlığı ile namazınızı kılın, orucunuzu tutun, bu tartışmalara kulak asmayın’ dedi.

Konuyu tartışma haline dönüştürenlere sert yanıt veren Emen, ‘’size ne, biz Allah için bir saat fazla oruç tutuyorsak bundan size ne. Oruçlarımızı İmsak vaktine göre ayarlayacağız. İmsak Vakti girdiğinde yeme içmeyi bırakacağız. Rabbim tutacağınız oruçları kabul ve makbul eylesin’’ diye konuştu.

HABER;S.KAŞKIR