Eğitim kurumlarına yönelik ziyaretler gerçekleştiren Düzce Valisi Zülkif Dağlı, bu kez Kur'an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi. Körpeşler Mahallesi'nde hafızlık eğitimi veren Yatılı Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu'nu ziyaret eden Vali Dağlı’yı İl Müftüsü Selami Emen ve Kuran Kursu yetkilileri karşıladı.

İlk mezunlarını 2009 yılında veren Hafız Hasan Erkek Kur'an Kursu'nda öğrenim gören öğrencilerle sohbet eden Vali Zülkif Dağlı, 66 öğrencinin bulunduğu kursla ilgili Kur’an kursu öğreticilerinden bilgiler aldı. Hafızlık yapan öğrencileri dinleyen ve Kur'an Kerim tilaveti ile mest olan Dağlı, burada yatılı öğrenci odalarını, bodrum katı ve eğitim gördükleri sınıfları tek tek gezip inceledi.

VALİ'DEN İKİ TALİMAT

Vali Zülkif Dağlı, Yatılı Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu bodrumunda yaptığı incelemede mescidin bodrum katından alınıp, çatı katına yapılmasını, bodrum katına da öğrencilerin sportif aktivitelerini gerçekleştireceği spor salonu yapılması talimatını verdi.

Vali Dağlı ayrıca kömürle ısınan Yatılı Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu'nun doğalgaza dönüştürülmesi talimatını verdi. Dağlı, yurt ziyaretlerinde olduğu gibi Kur’an kursu incelemesinde de yangın merdivenlerini kontrol etmeyi ihmal etmedi.