Mevcut fabrikalar ve yeni kurulacaklarla birlikte sayısı 5'e yükselecek olan organize sanayi bölgeleri düşünüldüğünde bölgenin teknoloji üssü olan Düzce Teknopark'ın yıllardır sürüncemede kalan hizmet binası inşaatı nihayet sorun olmaktan çıktı. Uzun süredir Düzce'ye kazandırılması beklenen Teknopark binasının yeri konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı.

3 YILDIR SÜRÜNCEMEDEYDİ

3 yıl önce Türkiye’nin en işlek karayolu trafiğine sahip olan İstanbul-Ankara yolunun bitişiğinde yer almasına bağlı olarak 'Buraya yapılacak' denilen ancak Karayolları ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü takas konusunda uzlaşma sağlayamaması sonucu altyapı çalışmalarının yarım kaldığı Küçük Mehmetler Köyü’ndeki 280 dönümlük arazi ile ilgili resmi sürecin hala devam etmesi üzerine alternatif alanda karar kılındı. Kurumlar arası anlaşmazlık yüzünden yıllardır askıda kalan proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de konuya el atmasıyla hızlandı. Düzce sanayisinin gelişmesinde önemli rol oynayacak Düzce Teknopark binasının Düzce Üniversitesi Konuralp Kampüsü'ne yapılması kararlaştırıldı. Küçük Mehmetler Köyü’ndeki alanın da yine kuluçka merkezi olarak değerlendirileceği öğrenildi.

28 MİLYON TL BEDELLE İHALEYİ EKŞİOĞLU İNŞAAT ALDI

Geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen Düzce Teknopark binası inşaat işini 28 Milyon TL bedelle Ekşioğlu İnşaat'ın da aralarında yer aldığı 3'lü konsorsiyum aldı.
10.000 m2 civarında olması planlanan ve inşaat çalışmalarına başlanan yeni Teknopark binası tamamlandığında yine kampüs alanı içerisinde geçici olarak yapılan teknopark hizmet binası, kısıtlı bir mekanda faaliyetlerini sürdürmekten kurtulacak. Fiziki şartları modern hale getirilmiş bir binada, firma ve girişimcilere daha kaliteli hizmet verilecek.