Ekonomik krizle birlikte kepenk kapatan, işçi çıkaran işyerlerinin sayısının artmasıyla birlikte özellikle son bir ay içinde Düzce'de intihar olaylarındaki artışta dikkatlerden kaçmıyor. Yapılan araştırmalar 2009 yılına girmeden önce Düzce'de 15 intihar vakası yaşandığını gösterirken bu vakaların hepsinin ölümle sonuçlandığı öğrenildi.

Son iki ay içinde de Düzce'nin çeşitli bölgelerinde intihar vakasıyla birlikte intihar girişiminde bulunan vatandaşların sayıları da bir haylı kabarık. İntiharların ana nedeni olarak ekonomik kriz gösterilirken krize bağlı olarak bunalım, aile içi geçimsizlik, işsizlik ve stresin de buna bağlı etkenler olduğu belirtiliyor. Ekonomik krizin etkilerini 2009 yılında da sürdüreceği düşünüldüğünde bu vakalarda artış yaşanmasından da endişe ediliyor. Ekonomistler kriz konusunda değişik yorumlar yaparken psikologlar da insanları biraz daha duyarlı olmaya davet ediyor.

Yaşanan sorunlar durumun ciddiyetini gözler önüne sererken çözüm yolları konusundaki girişimlerin nasıl sonuç vereceği ya da Türkiye'nin ekonomik krizden tam olarak ne zaman kurtulacağı ise bilinmiyor.