Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın Belediye'nin borcunun 113 milyon TL olmasını açıklaması kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı. Yankılar kamuoyuyla da sınırlı kalmadı. Düzce Belediyesi Meclis Üyeleri son yıllarda Belediye'nin yaptığı çalışmaları ve ihaleleri mercek altına aldı. Özellikle yapılan havuz, düzenleme, heykelcikler, kaldırım çalışmaları gibi çalışmalara yapılan harcamalar ele alınırken değerinden çok fazla bütçe oluşturularak yapılan bu harcamalar Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram başta olmak üzere Belediye'yi kara kara düşündürmeye başladı.

Ortaya çıkan bu manzara yerel seçimler öncesinde adaylık sürecinde Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ne demek istediğini de akıllara getirdi. Keleş, yaptığı açıklama ile, “İpleri o kadar derine gömdüm ki benden başkası çıkaramaz. Bayram da bu yük altında 3 aydan fazla dayanamaz.” demişti. Bu söylemler Düzce Belediyesi'nin içinde bulunduğu durumda insanları düşündürürken Belediye Meclis üyelerinin de son yıllarda yapılan ihaleleri incelemesinin ardından ortaya daha vahim sorunların çıkması bekleniyor.

Diğer taraftan bu tür “gereksiz” harcamaların borç yükü yeterince fazla olan Düzce Belediyesi'nde neden yapıldığı da araştırmalar sonucunda ortaya çıkmayı bekliyor. Bayram'ın eli kolu bağlı, ne yapacağını düşünüyor. Meclis üyeleri ihaleleri masaya yatırıyor. Keleş, imalarıyla olacakları göstermeye devam ediyor. Bu sorunlar karşısında olan Düzce Belediyesi'ne ve hizmet bekleyen Düzceliler'e oluyor.