Üç aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eski belediye binası önünde dün eylem yapan Düzce Belediyesi bünyesindeki taşeron firma işçileri bugünde Düzce Belediyesi hizmet binası önünde eylemlerine devam etti.

Yetkililerle görüşmek için belediye önüne gelen işçiler, yaşadıkları sorunlar yüzünden zor günler yaşadıklarını yineleyerek, “Bu durum artık canımıza tak etti. Biz hakkımızı arıyoruz. Belediye Başkanı paraları taşeron firmalara verdiğini söylüyür ama firmalara para gelmedi. Belediye topu taşeron firmaya firmalarda topu belediye ye atıyor. Ne yapacağımızı bizde şaşırdık. Artık birileri çıkıp maaşlar konusunda bize yol göstersin. Bu kadar insanın zor durumunu görmüyorlar mı? Bu zamana kadar ödeniyordu da şimdi ne oldu?” şeklinde konuştu.

Eylem alanına gelen taşeron firma yetkilisi de yaptıkları açıklamada Düzce Belediyesi'nin kendilerine para vermediğini söyledi. Firma yetkilisi, “Bizim Düzce Belediyesi'nden her ay giderler için aldığımız bir para var. Biz o parayı aldık ama işçilerin maaşlarıyla ilgili her hangi bir para almadık. Zaten bu zamana kadar hesabımıza para yattığı an biz de işçilerin hesabına parayı yatırıyorduk. Bizim hesabımıza para yatmadığı için bizde işçilere maaşlarını veremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşçiler, yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından bir hafta içinde paralarını alacakları sözünü aldıktan sonra eylem alanından ayrıldı.