Düzce Belediyesinin Park Bahçeler, Temizlik işleri, Fen İşleri ve Sağlık ilaçlama işlerini alan 4 ayrı firmada çalışan toplam 300 işçi 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle geçen hafta yaptıkları eylemlerine hala paralarını alamayınca devam etti. Bu sefer Düzce Belediyesi Hizmet Binasında oturma eylemi yapan işçiler, sabah saat 10.30 da Fevzi Çakmak Mahallesindeki eski Belediye binası önünde toplanarak yeni hizmet binasına kadar yürüdü. Sessiz bir şekilde yürüyerek Düzce Cedidiye Mahallesinde bulunan yeni belediye binası önüne gelen işçiler, burada oturma eylemi gerçekleştirdi. Paralarını alamadıklarını belirten işçiler, Belediyenin kendilerine maaşlarını Çarşamba günü için yatırılacağı söylediklerini ama 3 gün geçmesine rağmen henüz paraların yatmadığı söylediler.

İşçilerin oturma eylemi esnasında Belediye ye hizmet veren taşeron firma sahiplerinden Kenan Kibar çalıştırdığı işçilerin paralarını Belediye Başkanının kendilerine ödediği yönündeki açıklamasının doğru olmadığını belitti. Kenan Kibar,” Belediye Başkanı çıkıp işçilerin paralarının firmalara ödendiğini söylüyor. Bu doğru değil. Bize para ödenmedi. Eğer ödedilerse hangi hesaba ne şekilde ödediler, bize belge göstersinler.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı ile görüşen firma yetkilisi Kenan Kibar işçilerine, belediyenin TOKİ konutlarında bulanan dairelerinin satışından gelecek olan para ile işçi paralarını Pazartesi günü ödeneceğini söylediğini anlatırken işçiler paralarını almadan eyleme son vermeyeceklerini söylediler. Yapılan görüşmelerin ardından bir kısım işçi maaşlarının firma hesaplarına aktarıldığı öğrenildi. İşçilerin bir kısmı firma yetkilisinden, maaşların birkaç saat sonra hesaplarına geçeceği yönündeki sözü aldıktan sonra beklemeye başladılar.

Düzce’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı, Onur Öymen, partisinin Düzce il teşkilatı Başkanı Zekeriya Tozan ve Belediye Başkan Adayı Evren Kuşçuoğlu ile birlikte işçilere destek vermek amacıyla Belediye binası önüne geldi. İşçilerle bir süre sohbet eden Öymen,” Bizim geleceğimizi duyunca mı, paraları ödediler.”diye konuştu. Onur Öymen her zaman işçilerin yanında olduklarını belirterek, işçilerin sorunlarını dinledi ve her zaman kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'da paralarını alamayan işçileri ziyaret etti. İşçilerin sorunlarını dinleyen Kaşıkoğlu, İçinizden 4 kişi seçin. Bunlar bana telefon numaralarını versin. Ben bu konuyla ilgileneceğim. Paraların ödenmesi için elimden geleni yapacağım. ifadelerini kullandı.