Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, Düzce’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katıldı.
 
Düzce’deki çalışmalarımızı inceliyoruz
 
Akkaya , “Ben Düzce’yi yaklaşık 25 yıldır tanıyorum. Düzce, çok güzel bir şehir. Düzce, 25 yıldır tarım şehri olarak biliniyordu. Fakat son zamanlarda Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte sanayileşmeye devam ediyor. Düzce, yavaş yavaş sanayi şehri diye anılmaya başlıyor. Düzce, Türkiye’nin her noktasından göç alan bir il. Ben bugün sanayileşme kentine geldim ve burada 1 Mayıs etkinliklerine katılıyorum. 1 Mayıs 160 yıldır dünya genelinde kutlanıyor. Biz de Düzce’de kutlayalım istedik. Düzce’de her sektörde çalışan insan bulunuyor. Düzce’de işçiler sendikal haklarını kullanmak ve sendikalı olmak istiyor. Fakat anti demokratik yasalar yüzünden sorunlar çıkıyor. Biz bu sorunları kaldırmak ve onlara destek olmak için bugün Düzce’ye geldik. Düzce’de ki çalışmalarımızı inceliyoruz” dedi.
 
Gençler önerge verilmesini istedi
 
Düzce Üniversitesi Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya’ya sorunlarını iletti.

 

Sosyal Güvenlik bölümünden mezun olduktan sonra iş bulamamaktan yakınan Mustafa Parlak ve Emrah Bilgiç adlı iki öğrenci, CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya’dan konuyla ilgili tasarı hazırlanmasını istedi.

 
İki öğrencinin sorunlarını dinleyen Akkaya, ayrıntılı bir yazı metni verilmesini halinde konuyu meclis gündemine taşıyacağı sözünü verdi.