Şehir merkezinin çeşitli noktalarında olduğu gibi geçtiğimiz günlerde de bu kavşağa da sinyalizasyon sistemi kuruldu. Ancak buradaki problem ilk etapta atlandı. Çünkü lambaların hemen bitişiğinde otobüs durağının bulunması trafiği kilitlemeye başladı. Bir kaç halk otobüsünün peş peşe yolcu indirip bindirmesi sırasında sıkışan trafikte uzun araç kuyrukları oluşuyor.

İşte bazı sürücülerin şikayetleri;

Mehmet Yiğit; "Burada böyle bir sinyalizasyon sistemi yapılmış. Fakat bu sorunlu bir sinyalizasyon sistemidir. Çoban kavşağına 100 metrelik bir mesafede böyle bir sinyalizasyon yapılmamalıydı. Hem sağlı sollu parklanmalar oluyor. Araçlar kırmızı ışıkta beklerken uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bu da sinyalizasyonun sorunlu olduğunu gösteriyor."

Buna sağlı sollu araç parkları da artı olarak katkı sağlıyor. Yapılan çalışmaları beğenen fakat sağlı sollu parklardan şikayetçi olan bir başka sürücü de ışık sürelerinin yeniden ayarlanmasını istiyor.

Kenan Öztürk; "Burada yapılan çalışma güzel olmuş. Fakat düzenlenmesi gerekiyor. Sağlı sollu parklanmaların kaldırılması. Park yapıldığı anda cezai işlem uygulanması gerekiyor. Sinyalizasyon sisteminin bitişiğinde otobüs durağı bulunuyor. Buda trafikğin sıkışıklanmasını arttırıyor. Çoban kavşağına çok yakın olması yine araç kuyruklarının başlıca nedenlerinden biri olarak gözüküyor. Dört tarafta yapılan ışıklandırma sisteminde araçlar kırmızı ışıkta en az 2 dakika bekliyor. Yeşil ışık ise 15 saniye gibi kısa bir süre. Bunların düzenlenmesi gerekiyor."

SEDAŞ kavşağındaki diğer bir son sorun ise, Çoban kavşağına yakın olması. Sürücüler, Çoban kavşağındaki sinyalizasyon sisteminden sonra tekrar bir sinyalizasyonun devreye sokulmuş olmasına isyan ediyor.

Haber; Y. ÇALIŞKAN