Melen’in istanbul’a içme suyu olarak taşınması sürecinde yapılacak olan yatırımlarla ilgili gelişmeler, İSKİ’nin Düzce’ye aniden yaptığı ilk üst düzey ziyaret ile ivme kazanıyor. İSKİ’nin zirvesi sayılan ekip arıtma tesislerinin ve Çamköy’deki çöp depolama alanının rehabilitasyonu ile ilgili fizibilite çalışması için Düzce’ye geldi.

 

İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural’a inceleme gezisi sırasında Genel Müdür Yardımcıları Tevfik Göksu ile Raif Mermutlu, Plan ve Proje Daire Başkanı Fahri Kılkış, Çevre Koruma Daire Başkanı Kubilay Göker de eşlik etti.

 

İlk ziyaretini Aziziye Mahallesi Et Kombinası mevkiinde bulunan Pis Su Arıtma Tesisi’ne gerçekleştiren Vural ve ekibi, tesisin çalışması ile ilgili bilgi aldılar. İSKİ Heyeti ardından Pis Su arıtma tesisinin deşarj noktasına giderek incelemeler yaptılar.  İSKİ heyetine burada Belediye Başkan Yardımcıları Saffet Pehlivan ve Şemsettin Yenersoy ve birim müdürleri rehberlik ettiler.

 

Ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan İSKİ genel Müdürü Mevlüt Vural, Düzce’nin arıtma sistemleri ve çöp depolama alanlarının rehabilitasyonu  hakkında bir inceleme gezisi yaptıklarını söyledi.

 

İSKİ’nin Düzce üzerinde imar ve sanayileşme alanında ağır baskılar getireceğinden endişe edildiğinin söylenmesi üzerine, bu korkuyu basının ürettiğini, hukuken haklarını kazanmış kuruluşlara müdahalenin söz konusu olmayacağını söyleyerek cevap veren Vural, Düzce’ye karşı değil, çevreyi kirletenlere karşı mücadele ettiklerini, gereken standartları sağlayan firmaların çalışmasına karışmayacaklarını ifade etti.  Vural,  Havzanın temizliğinin İSKİ’ye bağlı olmadığını, Türkiye’nin neresinde olursa olsun tüm su toplama havzalarının korunması gerektiğini dile getirdi.

 

Daha sonra Çamköy’e geçerek çöp toplama alanının Melen’e dönük bölümünde incelemelerde bulunan Vural ve ekibinin zaman zaman notlar aldıkları dikkatlerden kaçmadı.

 

Çöp depolama alanındaki incelemelerinin ardından Çamköy’de bulunan Doğal taş işletmesine giden İSKİ ekibini, burada Belediye Başkanı Mehmet Keleş Karşıladı. Mevlüt Vural ve yardımcıları ile yaklaşık yirmi dakika görüşen Keleş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Düzce’nin İstanbul’un kardeşi haline geldiğini, Melen’in temiz tutulması anlamında özellikle çöp depolama alanının ıslahı ve arıtma tesislerinin kapasitesinin arttırılması konusunda önemli çalışmalar yapılacağını söyledi.