Düzce Belediyesinin daha önce vahşi depolama alanı olarak kullandığı Çamköy'deki  çöplüğün rehabilite edilmesine rağmen Sarayyeri Mahallesi ile Kadıoğlu ve Çerkes Taşköprü ile Küçük Sanayi Sitesi arasında bulunan vahşi depolama alanından çöp yanıklarından oluşan  yanıcı maddelerin ve zehir yayan dumanın çevrede yarattığı rahatsızlık sürerken "ıslah çalışmalarının yapılmaması" tepkileri beraberinde getiriyor.

Konunun haber merkezimiz tarafından dile getirilmesinin ardından DÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.Peri Meram Arbak, dumanın vucutta yaratacağı tahribatın dikkate alınması gerektiğini ifade etmiş ve uyarılarda bulunmuştu.

Kuzeyden gelen rüzgarların etkisiyle Düzce'yi kaplayan geniz yakan zehirli dumanların hastalıklara davetiye çıkardığını dile getirmemizin ardından çevre köylerde halkın tedirginliği de sürüyor:

            SORUŞTURMA  SÜRÜYOR

Konunun haberlerimizde dile gelmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün harekete geçtiği ve çöpü döken firmalarla ilgili yasal girişimde bulunduğu, işlemin savcılığa aksettiği aynı zamanda belediyeye de  çöp alanının rehabilite edilmesiyle ilgili de bildirimde bulunulduğu gelen haberler arasında..

            PATLAMA RİSKİ VAR

Uzun zamandır Düzce'nin çöplerinin döküldüğü bu vahşi depolama alanının biriken "Metan Gazı " yüzünden tehlike yarattığını dile getiren bir yetkili "İstanbul Ümraniye çöplüğü ile Ankara  Mamak'ta yaşanan çöp faciasının bir benzerinin burada yaşanmaması için acilen bu alan rehabilite edilmeli yoksa çöp alanı biriken metan gazı yüzünden patladığında telafisi güç sonuçlar doğabilir" uyarısında bulundu.

            METAN GAZI

Vahşi depolama alanının borulardan "meşale oluşturularak" metan gazının dışarı alınması gerektiği vurgulanarak, çöp alanında biriken metan gazının böylece patlamadan dıışarı atılmasının mümkün olduğu açıklandı. Konunun önemine binaen bir an evvel vahşi depolamada rehabilitasyon çalışması yapılması gerekiyor.   

HABER;E.TAYHAN