Öztaş Ltd. Şti. ait yeni yatırım tesisi projesi, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 4. Etap kapsamında başvuruda bulunan 12 adet projeden birisi. 2010 yılında İl Proje Değerlendirme Komisyonun tarafından değerlendirilen ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylanan 4 Projeden biri olan tesiste çalışmalar tamamlanma aşamasında.

Proje uygulama alanı 600 m2 kapalı alan, 4,5 ton günlük süt işleme kapasitesine sahip, pastörize süt, yoğurt, ayran ve kaşar peyniri üretimi yapılacak ve tamamlandığında en az 14 kişi istihdam edilecek.

2011 yılında tamamlanacak olan Projenin toplam tutarı 498.000 TL.olup uygulayıcı firma şartları tamamladığı takdirde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 249.000 TL.Hibe desteği verilecektir.

İl Tarım Müdürü Ayhan ÜNAL Projeyi yerinde inceleyerek Destekleme Şube Müdürü Abdullah KESKİN ve firma temsilcisinden bilgi aldı. ÜNAL “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarımsal üretimin her aşamasında önemli destekler vermektedir. Bu tesise de tarımsal ürünleri işlemesi nedeni ile yükümlülüklerine yerine getirmesi halinde yaklaşık 249.000 TL civarında hibe desteği vereceğiz. Tesisin mart ayı sonu itibarı ile tamamlanarak faaliyete geçmesini bekliyoruz” dedi.

Haber, Ş. ÇAKIR