İsrail’in Filistin’e karşı düzenlediği hava saldırısının ardından bütün dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinden protestolar da hız kesmeden devam ediyor. Düzce’de KESK ve Eğitim Sen üyeleri Kültür Mahallesi Spor Sokak arkasında bulunan Eğitim Sen şubesinde toplanarak İsrail ve Amerika Birleşik Devletlerini protesto ettiler.

Sendika üyeleri ellerindeki Amerikan Bayraklarını ateşe vererek kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD sloganları attılar. Sendika üyeleri ellerinde taşıdıkları dövizler de “Filistin Halkı Yalnız Değildir, Hepimiz Filistinliyiz, Esip Gürleme Tayip İsrail’le anlaşmalı iptal et,” yazıları eşliğinde ABD ve İsrail aleyhine protestolarına devam ettiler.

Daha sonra Düzce KESK Dönem Sözcüsü tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Dönem Sözcüsü Şadan Karakaya İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamı durdurmak için, “ Herkes bir şeyler yapmalıdır”, diyerek,” İsrail Hükümeti Mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD’nin İsrail’e cesaret veren, zulmü kollayan, kışkırtan politikaları deşifre edilmelidir. Filistin’de halkların barış içinde özgür, eşit ve kardeşçe yaşamasını sağlamak, kangren olmuş bu sorunu çözmek için BM öncülüğünde Uluslar arası toplum inisiyatif kullanmalıdır.”dedi.

Şadan Karakaya Hükümeti de eleştirerek, AKP iktidarının göstermelik protestoların ötesinde, İsrail’i kuşatan, tecrit eden ve saldırıyı durdurmaya zorlayan somut adımlar atılmasını istedi. Karakaya İsrail ile ortak yürütülen projelerin derhal durdurulmasını istedi. Basın açıklamasının ardından Sendika üyeleri Kahrolsun ABD ve Kahrolsun İsrail sloganları atarak Amerikan bayrağını yaktılar.