Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Osman Çakmak bir basın bildirisi yayınlayarak Gazze'de yaşanan insanlık suçuna tepki gösterdi. Çakmak, yıllardan beri mağdur rolünü oynadığını iddia ettiği İsraile ateş püskürdü. Gazze'de yaşanan katliamlara sessiz kalınmasını eleştiren Çakmak, " Batı her zaman yaptığı gibi üç maymunu oynamakta, mezhep çatışmalarının ve görüş ayrılıklarının pençesindeki İslam dünyasının da Filistin’deki dramla pek de ilgilenecek halinin olmadığı görülmektedir. Biran önce İslam dünyası silkinmeli, kendine gelmeli tek yumruk olmalıdır. Yoksa bilinmelidir ki zalimler hükmünü sürdürmeye devam edecektir" diyerek İslam dünyasını birlik olmaya davet etti.


İslam coğrafyasının büyük bir kısmı olan, Bosna, Doğu Türkistan, Myanmar, Kerkük, Suriye ve son olarakta Gazze’ de yaşanan olayların öfkelereri daha da arttırdığını söyleyen Çakmak, Filistin'in bize Abdulhamit Han'ın emaneti olduğunu "Filistin, bize “Kanla alınan bu topraklar parayla satılamaz” diyen Abdülhamit Han’ın hatırası, Kâbe’den önceki Kıblegâhımız olması dolayısı ile de mukaddes emanetimizdir" sözleriyle ifade etti.


"Bu zulümlere bir dur deme vakti gelmiştir" diyen Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Çakmak son olarak, İsrail'i nefretle kınadığını ve bir gün İsrail'in, kendi akıttığı kanda boğulacağını söyledi.

 

 

Haber;E.Tınaz