Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Toplum Yararına Projesi kapsamında bu yıl Düzce için 500 kişilik kontenjan açıldı. Çeşitli kamu kurumlarında 6 ay geçici süreyle çalıştırılacak kişiler için başvurular bugün başladı. Proje için son başvuru tarihi ise 3 Mart belirlendi.

15 Mart’ta işbaşı yapacaklar
Düzce İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu proje kapsamında geçici süreli istihdam edilecek kişilerin tamamı noter kurasıyla belirlenecek. Projeye başvuru şartlarına uygun adaylar, İŞKUR internet sayfasından, il ve ilçe belediyelerinde bulunan İŞKUR hizmet noktalarından ya da Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Yine noter kurasıyla belirlenen katılımcılar ise 15 Mart 2017 tarihinde işbaşı yapacak.

Bu proje kapsamında işbaşı yapacak geçici işçilerden müftülüğe tahsis edilenler Kur’an Kursları ve camilerin temizliği, İl Özel İdaresi ve belediyelere tahsis edilenler ise çevre temizliği ile park ve bahçe düzenlemesi işlerinde çalışacak.

Aynı aileden 1 kişi katılabilecek!
Ancak bu yılki Toplum Yararına Proje’nin daha öncekilerden bir farkı var. Aynı aileden 1 kişi katılabilecek ayrıca aynı ailede iki sigortalı var ise üçüncü kişi de bu programa katılamayacak. Her bir katılımcı sadece bir projeye başvuru yapabilecek. Bu da İl Özel İdaresi Projesi’ne başvuran bir aday aynı zamanda Müftülük Projesi’ne başvuramayacağı anlamına geliyor.