Yeniden kuruluşu gerçekleştirilerek faaliyet göstermeye başlayan İstanbul Akçakoca’lılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu yemekli Dayanışma gecesi İstanbul’da Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Lokantasında 31 Mayıs cumartesi gecesi yapıldı.

 

 Dernek başkanı Em.J. Albay Nurettin Ergün ve Yönetim kurulu Üyeleri Remzi Çolak,Tekin Seçkin,İsmet Koç,Lütfi Topraç,Bayram Bilgin,Ünal İşgören,Adnan Apaydın,Engin Ünnü ve Hasan Çakmak’ın konuklarını kapıda karşıladığı gecede başkan N. Ergün konuşmasında  geceye katılımlarından ve desteklerinden dolayı Emekli Vali Sami Seçkin,Kaymakam Tuncer, Başkan Çiloğlu ve diğer konuklara teşekkür ederek başladığı konuşmasını;”Büyük bir eksikliği gidermiş olmanın mutluluğuyla karşınızdayız.Bu derneği yeniden kurduğumuz 24 Temmuz 2007 tarihindeki düşüncemiz , Akçakocalıların birbirlerini yakından tanımalarını ve yardımlaşmalarını sağlamak,Akçakoca’ya daha olumlu hizmetler verebilmek ve Akçakoca dışındaki Akçakocalılara yardımcı olabilmek idi.Bu gece bir başlangıç. Umduğumuzdan çok daha fazla ilgi gördük. Katılımınız bize güç verdi”.

 

Bu gecenin organize edilmesi aşamasında  kendilerine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer ve Belediye Başkanı Nazmi Çiloğluna  şükranlarını arzeden başkan N.Ergün”Akçakocada ki çalışmalarımıza büyük katkıları oldu. Fikir ve önerilerinden yararlandık. Ayrıca başkanımın buraya gelmek isteyenler için bir otobüs tahsis etmesi bizi ziyadesiyle memnun etti” diyerek tamamladı.

 

Gecenin sunuculuğunu yapan Oflu Ali Öztürk (profesyonel cenaze ağlayıcıları derneği başkanı) anlattığı birbirinden güzel fıkralarla konukları gülmekten kırdı geçirdi.Daha sonra tulum eşliğinde horonlar oynandı.Konuk sanatçı Kont Hakan’ın türküleriyle coşan konuklar hem söyleyip hem oynadılar.

 

Derneğe yardım amaçlı yapılan açık artırmada el yapımı orijinal bir eser 2000ytl veren Recep Tiryaki’de kaldı.

 

Yoğun bir ilginin olduğu,duygulu ve çoşkulu anların bolca yaşandığı gece özellikle Akçakoca’dan yoğun bir katılımın olması sevindirici oldu.