Bazı vatandaşların yeni yıla evlerinde televizyon seyrederek girerken, bazı vatandaşlar ise Düzce Merkezde ve Merkeze bağlı diğer eğlence merkezlerinde yeni yıla girdi. Eğlence merkezlerinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, yeni yıla saniyeler kala hep bir ağızdan geri sayım yaptı. Bazı vatandaşlar meşale yakarak ve şarkılar söyleyerek yeni yıla girerek güzel görüntüler oluşturdu. Onlar eğlenirken Kamu görevlileri de görevlerinin başında yeni yıla girdiler.





İTFAİYE PERSONELİ GÖREVİ BAŞINDAYDI
Düzce Belediyesine bağlı Düzce İtfaiye Müdürlüğünde görevli personeli her önemli gönlerde de olduğu gibi görevlerinin başındaydı. Yeni yıla girilmesine dakikalar kala Öncü Haber olarak itfaiye personelini ziyaret ettik. İtfaiye Başçavuşu Mahmut Mezarcı “Her zaman olduğu gibi bizler bu yılda toplum da meydana gelebilecek olumsuz olayların karşısında can ve mal güvenliğini korumak amacıyla 7/24 görev başındayız. Yeni yılda ülkemize ve Düzce’mize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.”






112 ACİL SERVİS
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis ekipleri de yeni yıla girmemize az bir zaman kala onlarda toplum sağlığı ve huzuru için görevleri başındaydı. Öncü Haber ekibi olarak 112 Acil Servis Personelini görevleri başında ziyaret etti. 112 Acil Servis Personeli ekibinden Oktay Sarışınoğlu yeni yıl değerlendirmesinde ise “ Bizler tüm sağlık çalışanlar gibi her daim toplum sağlığı için görevlerimizin başındayız. Santrallerimizin boş yere meşgul edilmemesi, gerçek ihtiyacı olanlara karşı saygılı olmaya davet ediyorum. Trafikte vakaya giderken araçlarımıza yol verilmesi çok önemli. 2020 yılının Ülkemiz için sağlıklı günler diliyoruz.”





DÜZCE ATATÜRK DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ  
Yeni yıla girmeye birkaç dakika kala Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil polikliniğini Öncü Haber ekibi olarak ziyaret ettik. Acil Servis de görevli Dr. Muhammet Yasir Terzi, Öncü Haber Mikrofonuna yaptığı değerlendirmede ise:” Acil servis olarak 1 uzman, 5 pratisyen hekimimizle Düzcelilerin sağlık konusunda hizmetindeyiz. Şu ana kadar bir yoğunluğumuz yok. Gece boyunca da olumsuz bir durum olmaz inşallah. 2020 yılının ülkemize huzur  ve mutluk geçirmesini diliyorum” dedi.





EMNİYET EKİPLERİ TOPLUMUN HUZURU VE GÜVENLİĞİ
Türkiye genelinde yılbaşı gecesi için çok sayıda güvenlik tedbiri alındı. Yurt genelinde 233 bin 723’ü emniyet, 83 bin 398’i jandarma olmak üzere 317 bin 121 personel günün ilk ışıklarına kadar mesai yaptılar. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Personeli gece boyunca şehrin en işlek yerlerinde görev aldı. Düzce’nin birçok cadde ve sokağında araçları durdurarak alkol ve GBT sorgulaması yapıldı.  



HABER : Ç. RESULOĞLU