Yıllardır tartışıldıktan sonra nihayet İSKİ’nin Havza Koruma Planı’nın da baskısı ile hem İl Genel Meclisi’nde, Hem de belediye meclisi’nde kabul edilen Çevre Düzeni Planı’nda, onayın hemen öncesinde Çevre ve Orman Bakanlığı’nda yapılan son düzeltmeler, Düzce’de sanayiye  ve imara büyük sınırlamalar getiriyor.

 

Çevre Düzeni Planı varolan sanayi ve imar ile ilgili bir sınırlama getirmezken, daha sonraya yönelik sınırlamaların boyutu tahmin edilenin üzerinde gözüküyor.

 

Buna göre, Unlu Mamuller, Makarna üretimi, Süt ürünleri işletmesi gibi tesisler ancak atık suyunun geri kazanılması veya arıtılması ile faaliyet gösterebilecek, Sabun ve deterjan ile ilgili olarak sadece paketleme yapılabilecek.

 

 Düzce’de Hayvancılık, küçükbaş, büyükbaş tavukçuluk, bunların yan ürünleri ile ilgili işletmeler kurulabiliyor. Sebze Meyve işleme tesisleri, içecek üretme, boya ve kimyasallar kullanılmayan tekstil branşları, ahşap işleme, tutkal paketleme, Beton santrali, mermer, doğaltaş, tuğla üretimi, elektrik elektronik montaj işleri, iplik boyama işi olmayan halıcılık, mantar üretimi, gibi konularda işletme kurulabiliyor.

 

 Ayrıca, ciklet, yem, katı atık bertaraf tesisleri, naylondan poşet imalatı,plastik ve pleksiglas oyuncak ve tabela imalatı, mamul süngerden eşya, peruk, suni çiçek işleri, cilt atölyeleri, kahve kuruyemiş, karbonat işleme, tahıl ambalajlama  tesisleri, Baraj, su depolama ve şişeleme tesisleri, sigara fabrikaları, jeotermal,  nehir ve rüzgar tipi enerji santralleri kurulabilecek.

 

Bunların dışındaki fabrikaların kurulmasına bakanlık yasak getirirken, tüm bu tesislerin atık suyunun arıtılmasını da zorunlu tutuyor. Bu liste aynı zamanda Düzce’nin gelecekteki sanayi profilini de ortaya koyuyor.

 

Öte yandan Havza Koruma Planı’nın da etkisiyle imara da büyük bir baskı geliyor. İSKİ ve Bakanlığın Standardı Kilometrekareye 25 kişi olarak ifade edilirken, şu andaki durumda bu ortalama kilometrekareye 400 kişi... Bu durumun yerleşik bölgelerde fazla sorun çıkarmayacağı ve statükonun korunmasının mümkün olmasına rağmen, Yenikent ve Düzce arasındaki yapılaşmanın bundan büyük ölçüde etkilenmesi bekleniyor.

 

Bakanlık ve İSKİ’nin sınırlamalarını Düzce’de yapılacak çalışmaların aşmasının da zor olduğu, büyük olasılıkla bu sınırlamaların tamamının Düzce’nin geleceğini belirleyeceği de ifade ediliyor.