Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de COVİD-19 pandemisi kabusu sürüyor. Türkiye genelinde dün itibariyle 29 bin 132 kişinin daha koronavirüs testi pozitif çıkarken, 6 bin 876 kişiye de hastalık tanısı konuldu. 174 can kaybıyla da mart ayından bu yana en yüksek ölüm dün gerçekleşmiş oldu. Koca’nın hasta sayısına ek olarak yeniden vaka sayısını açıklamaya başlamasıyla birlikte ise Türkiye vaka sayısı sıralamasında Avrupa birinciliğine yükseldi, dünyada ise günlük vaka artışının en çok olduğu üçüncü ülke oldu.

BAKAN KOCA UYARMIŞTI

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek koronavirüsle mücadeledeki son durumu anlatan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Düzce’ye ayrı bir parantez açarak ‘son bir haftada vaka sayısında yüzde 50 artış var’ dediği Düzce’de korkulan olmaya başladı.

DÜZCE’DE SAĞLIK SİSTEMİ YÜKÜ TAŞIYAMAZ HALE GELDİ

Hastanelerin servis ve yoğun bakım ünitelerinde yüzde yüze yakın doluluk oranıyla hizmet verdiği Düzce’de Pandemi Acil Servisi’nin önünde koronavirüs testi yaptırmak için bekleyen vatandaşların oluşturduğu kuyruk da gün geçtikçe uzuyor.

GÜNLÜK YENİ VAKA 500’Ü GEÇTİ

Laboratuvarların gece gündüz mesai yaparak alınan testlerin değerlendirmesini yaptığı Düzce’de günlük pozitif vaka sayısı 500’ü geçti. Sağlık sisteminin artık yükü taşıyamaz duruma geldiği ilimizde koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı da yaşanan son vefatlarla birlikte 64’e yükseldi. Salgının artık her gün zirve üstüne zirve yaptığı Düzce’de mart ayından bu yana koronavirüse yakalananların sayısı da 13.200’ü geçti.

YENİ ÖNLEMLER DEVREDE!

Düzce’deki korkutan tablo sonrası Düzce Valiliği tarafından dün bir dizi yeni önlem devreye sokuldu. Buna göre Düzce’nin en yoğun noktası olan İstanbul Caddesi’ne girişler sınırlandırıldı. Caddeye bağlı tüm sokaklar bariyerler ile kapatılarak sadece üç noktadan giriş ve çıkış verildi. Vatandaşların bu noktalarda HES kodu sorgulamaları yapılacak ve ateşleri ölçülecek. Temaslı olduğu tespit edilenler ve işi olmayan kişiler içeri alınmayacak.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde de koronavirüsle mücadeleye yönelik yeni kararlar alındı. İl genelindeki pazaryerinde önlemlerin arttırılması ve AVM, banka ile PTT şubelerine HES kodu zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı.