Yeni kontrollü normalleşme ile birlikte sadece 3 hafta kısıtlamaların esnetildiği Düzce'de risk dalga dalga yayılıyor. Geçtiğimiz hafta başından bu yana salgın haritasındaki rengi turuncudan kırmızıya dönen ve bu nedenle cumartesi yasağı tekrar başlayan kentte, salgın hız kesmiyor.

Özellikle daha kısa sürede bulaştığı bilinen mutant virüs yüzünden günlük vaka sayısı her geçen gün katlanıyor. Bu tehlikeli gidişat, haftalık vaka tablosuna da yansıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart-2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısını açıkladı.

,

Buna göre bir önceki hafta ile kıyaslandığında Düzce'nin    haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 102 artışla 217,85 olarak kayıtlara geçti. Söz konusu tablo, Düzce'nin günlük hasta sayısının nasıl büyük oranda arttığını da ispatladı. Martın son haftasına kadar her gün 70-76 arasında haftanın tespit edildiği ilde, artık 120'nın üzerinde yeni hasta tespit ediliyor.

Bu durum hastanelerdeki yoğunluğu arttırmaya başlarken, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Aşılama çalışmalarının hala 60-65 yaş arasında devam ettiği göz önüne alındığında ise özellikle orta yaş ve üzeri vatandaşların gergin bekleyişi daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor.