MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ilçe teşkilatlarını yönetecek başkanları tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, yerel seçim stratejisi hakkında ipuçları verdi. Ilgaz, iki ilçedeki adayların kesinleşmesine rağmen, Ak Parti’nin kapatma davasının seçimde alacakları tavrı etkileyebileceğini, bu nedenle son ana kadar isimleri saklı tutacaklarını söyledi.

 

Kendisinin 21 Şubat tarihinde göreve getirildiğini hatırlatan Ilgaz, basın toplantısının önümüzdeki sene yapılacak olan yerel seçimlerde partisini zafere taşıyacak olan kadronun, başka bir deyişle “A Takımı”nın tanıtılması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

 MHP’nin ilçe teşkilatlarında  Merkez, Akçakoca ve Yığılca’da başkanların değişmediğini belirten Ilgaz, daha sonra Merkez İlçe Başkanı Abdullah Danışmaz’dan başlayarak ilçe başkanlarına söz verdi.  Buna göre, Akçakoca İlçe Başkanı Mehmet Kahraman, Cumayeri ilçe Başkanı İbrahim Pak, Çilimli ilçe Başkanı Faruk Kasap, Gümüşova ilçe Başkanı  Fikri Güzel, Gölyaka ilçe Başkanı Arif Şirin, Yığılca ilçe Başkanı İlhan Yalçın, Kaynaşlı ilçe Başkanı ise Fahri Aldemir oldu. 

 

Ilgaz ilk amaçlarının yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu belirtirken,  Milliyetçi Hareket Partisi’ni Düzce’de taşıyacak olan beyin takımının artık belirlendiğini söyle di.  Ilgaz, Gümüşova ve Gölyaka’da adayların belli olduğunu ancak isimleri açıklamayacaklarını dile getirdi.

 

Siyasi tablonun karanlık olduğunu ve AKP’ye açılan kapatma davasının sürdüğünü sözlerine ekleyen Ilgaz, isimler konusunda acele etmek istemediklerini, kapatma davasının sonucunun bazı adaylarda değişiklik yapılmasına neden olabileceğini, yüzde 47 oy alan bir  partiye karşı siyaset yapmak ile kapatılan ve yönetim kadrosunun değiştiği bir partiye karşı siyaset yapmanın aynı olmadığını söyledi.