Düzce’de koronavirüs salgınında vaka sayısının yeniden tırmanışa geçmesi üzerine il genelinde tedbirler üst seviyelere çıkartıldı. Düzce Valisi Cevdet Atay da vatandaşların salgına karşı alınan kurallara uyması için ara verdiği denetimlere bugün yeniden başladı.

Aziziye Mahallesi’nde bulunan pazaryerinde koronavirüs denetimi yapan Vali Atay’a, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi ve BELMEK Koordinatörü İlknur Bahar eşlik etti.

Denetimler sırasında pazaryerindeki vatandaş ve esnaflara maske dağıtımı gerçekleştiren Vali Atay, salgına karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Denetimin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Atay, Öncü Haber Muhabiri Savaş Arı’nın “Mart ayında Düzce’de normalleşme sürecine gidilecek mi?” sorusuna, “Konuyu değerlendireceğiz” diyerek cevap verdi.

“Bu işin ne kadar önemli olduğunu göstermek için sahalardayız”

Düzce’de vatandaşların salgına karşı alınan tedbir ve kurallara uyduğunu gözlemlediklerini ifade eden Atay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcisi arkadaşlar ile bu işin ne kadar önemli olduğunu göstermek için sahalardayız. Sağ olsun vatandaşlarımızın maskeyi taktıklarını, kurallara da uyduklarını görmekteyiz, bu da bizi mutlu ediyor. Fakat sonuçları da tüm Türkiye’de görüyor. Düzce’nin de durumu ortada. Biz rakamların daha aşağıya inmesi için, yüz bindeki rakamların daha aşağıya inmesi için tüm arkadaşlarımız ile gerekli gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızda aynı gayreti göstermekte, buradan bütün Düzceli vatandaşlarımıza kurallara uydukları için teşekkür ediyorum. Sağlığımız için kurallara uymaya devam edeceğiz.”  

HABER: Savaş ARI