Sanayicilerle bir araya gelinerek yaşanan sorunların ele alındığı sanayi toplantısında TSO Başkanı Metin Büyük, OSB yönetiminden istifa ettiğini söyleyerek toplantıda şok etkisi yaratmıştı. Dün akşamda Mehmet İbrahimoğlu'nun sunduğu “Son Nokta” programına katılan Büyük, OSB yönetiminden istifasının gerekçelerini anlattı.

Toplantıya katılan sanayicilerin Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in önünde sorunlarını anlatmamalarından rahatsız olduğunu belirten Büyük, “Normalde sanayicilerin yaşadığı sorunları herkes biliyor. Benim karşımda şikayetlerini dile getiren sanayiciler, böyle bir ortamda nedense sorunlarını anlatmaktan çekindiler. Ben de uzun uzun düşündükten sonra istifa mektubumu hazırlayarak cebime koydum. O günkü toplantıda da sanayiciler sorunlarını anlatmayınca üzüldüm ve istifa ettiğimi açıkladım. İstifa etmemin ana gerekçesi sanayicilerin böyle bir platformda sorunlarını anlatmamasıdır.” dedi.

“TSO'dan yönetime Selahattin Esen katılacak.”

Kendisinin OSB yönetiminden ayrıldıktan sonra yerine kimin yönetime katılacağına da değinen Büyük, “ Selahattin Esen benim yedeğimdir. Yönetimde ben istifa ettikten sonra o görev yapacaktır. Onunda bu işi yapacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu. Esen, TSO Meclis üyesi olarak görevine devam ediyor.