12 Mart 1921 yılında kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü. 90 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin o azmini gören Mehmet Akif Ersoy zor şartlarda kaleme aldı İstiklal Marşı'nı. Zeki Üngör tarafından bestelenen İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yılı münasebeti ile Düzce'de bir dizi etkinlikler düzenlendi. Her yıl bir okulda düzenlenen program bu yıl Öncütürk Koleji'nde düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Milletvekilleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Öncütürk Koleji Sosyal Bilgiler öğretmeni Ali Bülbül, İstiklal Marşı'nın kabulünün nasıl olduğunu ve Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı nasıl yazdığını anlattı. 

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de İstiklal Marşı'nın bu günlere nasıl geldiği konusunda bilgiler verdi. 

Konuşmaların ardından Öncütürk Koleji öğrencileri tafaından Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiirler okundu. Yine Öncütürk Koleji öğrencileri tarafından orotorya sunumu ve Akif İstiklal Marşı'nı yazıyor adlı oyun sergilendi. 

26468

Sergilenen oyun katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Öncü TV ekranlarından canlı yayınlanan programda daha sonra Zaferin Azmettiricisi adlı slayt izlendi. Slaytın ardından Öncütürk Koleji öğrencileri tarafından şarkılar söylendi.

Haber, R. BAL