Uzunköprü Aziziye Mahallesi 996 Sokakta oturan Niyazi Kara; evininin her iki tarafından da 3194 sayılı imar kanunun 18. maddesine göre yol açılması sonucu mağdur olduğunu söyledi.

Devlete 25 yıl askerlik yaptım

Aziziye Mahallesi 996 Sokakta 252 m2 arsa içinde bulunan evinin iki giriş tarafından da yol açılması kararıyla yaşadığı sıkıntıları şöyle dile getirdi, ' 75 yaşındayım. Devlete 25 yıl askerlik yaptım. Bu evi 1979' da sahip olduğum bütün birikimimle aldım. Bu evden başka malım- mülküm yok. Belediye 18. maddeye göre evimin her iki girişini de yok ediyor. Bahçem ve giriş merdivenim istimlak alanının içinde kalıyor. Ben evime nereden girip çıkacağım?' şeklinde konuştu.

Yetkililer sesimi duysun

Niyazi Kara sorununa çözüm aramak için defalarca Belediyeye gittiğini ama kimsenin ilgilenmediğini, kendisiyle ' Başkalarının 5 dönüm arazisi istimlak ediliyor. Ne var bunda?' şeklinde konuşulduğunu ifade etti. Yapılan yol açma kararıyla birlikte tapuda 252 m2 olan ev ve bahçesinin, belediyede 280 m2 görüldüğü gibi aynı zamanda 3 hissedar olarak geçtiğini belirten Kara, ' Mağduriyetim gittikçe artıyor. 75 yaşındayım ve devlete 25 yıl askerlik yaptım. Belediye Başkanı'na derdimi anlatmak istedim ama beni kabul etmedi. Bu yaşıma rağmen defalarca belediyeye gidip geldim. Çözüm bulamadım. Bu evden başka malım yok' şekinde konuşurken gö z yaşlarını da tutamadı.
Niyazi Kara, ' Derdime çözüm bulmak için belediyenin önünde mi yatıp kalkayım?. Yetkililerin sesimi duymasını istiyorum' dedi.


Serap AĞIR